21 Personen aangetroffen met drugs op zak

Tijdens een actie van de politie Voeren werden 21 personen aangetroffen met drugs op zak. Verder legden ook 6 bestuurders een positieve speekseltest af, 2 bestuurders reden dan weer onder invloed van alcohol. Deze actie kwam tot stand in samenwerking met de federale wegpolitie en de Federale Hondensteun. Ook konden we gebruikmaken van de bureelwagen van onze partnerzone Bilzen-Hoeselt-Riemst.

Drugscontrole

In totaal werden 32 voertuigen en 74 personen gecontroleerd tijdens de controles op de E25-snelweg in Moelingen. Bij 21 personen werd er drugs aangetroffen. In 20 gevallen ging het om een gebruikershoeveelheid; één persoon overschreed die grens met als gevolg dat een PV werd opgesteld. Verder werden ook 4 geseinde personen aangetroffen. Na grondige controle mochten zij beschikken.

6 positieve speekseltesten

Net als bij de vorige controles liep één persoon in het bezit van lachgas tegen de lamp, met een GAS-PV als gevolg. Het fenomeen dat er meer bestuurders worden betrapt onder invloed van drugs dan alcohol werd tijdens deze actie nogmaals duidelijk. 6 Bestuurders legden namelijk een positieve speekseltest af, terwijl 2 bestuurders te veel alcohol hadden geconsumeerd.

Labels