Resultaten van verkeerscontrole

Zaterdag 20 februari voerde politie Voeren grenscontroles uit op haar grondgebied in het kader van de Coronamaatregelen. Er werden 4 controleplaatsen ingericht in de buurt van de grenzen met Nederland.

Verkeerscontrole

In Moelingen werden 5 personen betrapt terwijl ze in overtreding waren met de maatregelen.Vier van de vijf personen betaalden een onmiddellijke inning van 250€. Voor de vijfde overtreder werd een proces-verbaal opgesteld gezien hij al meerdere malen de regels overtrad. Op diezelfde plaats trof de politie ook een geseinde man aan in een voertuig. De 22-jarige jongeman van Roemeense afkomst moest nog een gevangenisstraf uitzitten in België. De man werd gearresteerd en overgebracht naar de gevangenis van Lantin.

Verboden wapens

Tijdens de controle in ’s Gravenvoeren controleerde de politie een voertuig met vier jonge inzittenden.  Twee jonge mannen van 20 en 18 jaar reden er samen rond met hun vriendinnen van 18 en 17 jaar. In het voertuig troffen de agenten 90 gram cannabis aan tesamen met enkele verboden wapens. Bovendien reed de 20-jarige bestuurder rond met een voorlopig rijbewijs en bleek hij onder invloed te zijn van cannabis en amfetamines. Het rijbewijs van de bestuurder werd voor 15 dagen ingetrokken.

De twee jonge mannen uit Lanaken en Voeren werden gearresteerd op het vermoeden van drugshandel en overgebracht naar het politiebureau alwaar ze later werden verhoord. De drugs en wapens werden in beslag genomen. De lokale politie voert samen met het Parket Limburg het verdere onderzoek.  De vier riskeren daarbovenop ook nog een straf voor het overtreden van de Coronamaatregelen.

 

Labels