Bureau van de diensten Interventie -en Wijk gerenoveerd

Het lokaal van de diensten Interventie en Wijk is zopas volledig gerenoveerd. Door alles in eigen beheer te doen, slaagden we erin om een mooi resultaat te bereiken met een relatief lage investering. Huidig burgemeester Joris Gaens en kersvers algemeen directeur Kimberly Peeters keurden het gloednieuwe lokaal alvast goed.

Interventielokaal

De gemeentearbeider Jan Tomsin voerde de renovatiewerken grotendeels alleen uit. Hij vernieuwde onder andere de elektriciteit, legde een nieuwe vloer en voorzag het lokaal van een nieuw likje verf. Mede hierdoor werd er een mooi resultaat bereikt met een relatief beperkt budget. Nadat de werken van de gemeentearbeider uitgevoerd waren, konden de nieuwe meubels en computers geplaatst worden. De aangekochte meubels zijn volledig verplaatsbaar en demonteerbaar; die keuze is gemaakt met in het achterhoofd het feit dat het commissariaat in de toekomst mogelijk van locatie verandert. Deze opfrissing van het bureau was hoognodig; de lokale politie nam het gebouw in Sint-Martens-Voeren namelijk in gebruik in de jaren ’60 en de laatste renovatie dateert uit de jaren ’70.

De vernieuwing van verschillende bureaus startte onder het beleid van de vorige korpschef Ronin Cox en voormalig burgemeester Huub Broers. Met de renovatie van het lokaal van de Interventie -en Wijkdienst vatten we een nieuwe fase aan in de modernisering van het commissariaat. Door de verhuizing van de kinderopvang naar ’s-Gravenvoeren zijn namelijk de werken al begonnen op de benedenverdieping. Daar zijn verschillende gemeentearbeiders volop in de weer met de nodige vernieuwingen in de vrijgekomen lokalen. Wanneer alles volgens plan verloopt zijn de werken in de zomer afgerond en kan de politiezone gebruikmaken van de volledige site in Sint-Martens-Voeren. Dan beschikt de lokale politie over een volwaardige vergaderruimte, is er een nieuw lokaal beschikbaar voor de Jeugd en sociale politiedienst en recherche en kan er een gemoderniseerde verhoorruimte geïnstalleerd worden.

Wagenpark

Naast de investeringen in het gebouw, doet de lokale politie in samenwerking met de lokale overheid ook inspanningen om het wagenpark te vernieuwen. Zo zal de lokale politie dit jaar nog beschikken over een nieuwe combi, terwijl er voor volgend jaar een nieuwe anonieme wagen is besteld. Deze investeringen zijn broodnodig om de dagelijkse werking van de lokale politie te verzekeren. Zowel tijdens verkeersacties als dringende interventies is het van het grootste belang dat de inspecteurs over betrouwbare voertuigen kunnen beschikken.

Labels