4 op 10 bestuurders geflitst in schoolomgeving

Tijdens de snelheidscontroles politie Voeren van afgelopen week, reden 243 bestuurders sneller dan toegelaten. Meer dan de helft van de overtredingen (129) werd begaan aan de Moelingerweg in ’s-Gravenvoeren. Daarnaast vielen de volgende 3 feiten op tijdens de controles uitgevoerd door de dienst verkeer van de lokale politie.

Snelheidscontrole

4 Bestuurders op 10 rijden te snel aan de provinciale school

Maandagmiddag 18 januari voerde de lokale politie snelheidscontroles uit aan de provinciale school in ’s-Gravenvoeren. In de zone 30 reden maar liefst 4 bestuurders op 10 sneller dan toegelaten. De hoogst genoteerde snelheid was er 59 km/u; bijna dubbel zo snel als toegelaten. Van de persoon in kwestie wordt het rijbewijs ingetrokken.

5 Keer intrekking van rijbewijs

Naast het rijbewijs van de bestuurder die geflitst werd aan de provinciale school, worden er nog vier andere rijbewijzen ingetrokken. De inbreuken vonden plaats te Krommejong in Sint-Pieters-Voeren (2X) en Moelingerweg in ’s-Gravenvoeren (2X). De bestuurders in overtreding reden allen sneller dan 80 km/u in de bebouwde kom.  

20% Rijdt sneller dan toegelaten

In totaal controleerde politie Voeren 1196 bestuurder, daarvan waren er 243 (20%) in overtreding. Dat percentage ligt iets lager dan tijdens de vorige snelheidscontroles, maar is nog steeds te hoog. De lokale politie zal in de toekomst dan ook nog controles uitvoeren met als doel de verkeersveiligheid in de gemeente Voeren te verhogen.

Labels