Eén bestuurder op vier geflitst tijdens snelheidscontroles

De afgelopen week voerden we op verschillende plaatsen in de gemeente Voeren snelheidscontroles uit. Hierbij werden 344 inbreuken vastgesteld. Naast het feit dat bijna 1 op de vier bestuurders te snel reed, vielen volgende zaken op.

Foto_Flits
  1. Eén bestuurder op drie in overtreding op de Moelingerweg in ’s-Gravenvoeren.

Driemaal voerden we snelheidscontroles uit aan de Moelingerweg in ’s-Gravenvoeren. In totaal controleerden we er 713 bestuurders, daarvan reden er maar liefst 238 sneller dan toegelaten. Een snelle berekening leert ons dat 1 op 3 van de automobilisten te snel reed op de Moelingerweg.

  1. Drie rijbewijzen ingetrokken.

De zwaarste overtredingen stelden we vast op ‘Schietekamer’ (’s-Gravenvoeren) en de ‘Moelingerweg (’s-Gravenvoeren). Op beide plaatsen waar de maximaal toegelaten snelheid 50 km/ u is, flitsten we een bestuurder aan een snelheid van 93 km/u. Beide automobilisten dienen hun rijbewijs in te leveren. Daarnaast stelden we op de Moelingerweg nog een inbreuk vast waarvoor een intrekking van het rijbewijs het gevolg is.

  1. Tijdens het weekend minder snelheidsovertredingen.

Uit de resultaten van de snelheidscontroles kwam aan het licht dat tijdens het weekend minder bestuurders een snelheidsovertreding begaan. Op zaterdag 7 november reed 17% van de gecontroleerde automobilisten te snel; op vrijdag 6 november en donderdag 12 november lag dat aantal op 29%.

Labels