Wegen tussen Voeren en Nederland worden afgesloten

Zondagavond 22 maart is beslist om alle grensovergangen tussen Voeren en Nederland af te sluiten. Maandagvoormiddag wordt dit in de praktijk uitgevoerd. Enkel de grensovergangen bij Withuis in Moelingen en aan De Plank in Sint-Martens-Voeren blijven open. Hier kan enkel de grens overgestoken worden indien daar een goede reden voor is: co-ouderschap, grensarbeid en zorg verlenen aan hulpbehoevenden.

Grenscontrole

Het afgelopen weekend voerde de lokale politie van Voeren in samenwerking met de federale politie grenscontroles uit aan het Withuis in Moelingen en De Plank in Sint-Martens-Voeren. In totaal werden 521 voertuigen gecontroleerd. 123 bestuurders die richting Nederland reden konden geen geldige reden voorleggen en werden teruggestuurd naar België. In de omgekeerde richting werden er 50 bestuurders tegengehouden. Doordat de richtlijnen van de inspecteurs aan de grenzen goed werden opgevolgd, dienden we slechts 1 boete op te stellen.

Maandagvoormiddag sluiten we alle grenzen tussen Voeren en Nederland fysiek af. Het doel van deze maatregel is om het grensverkeer te minimaliseren tot de broodnodige verplaatsingen: co-ouderschap, grensarbeid en zorg verlenen aan hulpbehoevenden. Voor deze activiteiten is het mogelijk de grens te overschrijden aan de officiële grensposten in Withuis (Moelingen) en De Planck (Sint-Martens-Voeren). Hieronder de  grenswegen die fysiek zullen worden afgesloten:

Moelingen: Schansweg, Bijsstraat, Mescherstraat

’s-Gravenvoeren: Bovenste Berneauweg, Grijzegraaf, Pledje, Snauwenberg, Stadshaag, Altenbroek

Sint-Martens-Voeren: Kattenroth, Ulvend, Schilberg, N648

Teuven: Nurop, Gieveld, Kasteelstraat-Beusdaal

Labels