1 rijbewijs ingetrokken tijdens controle

Vrijdagavond 13 december voerde de PZ Voeren controles uit op de Batticestraat in Moelingen en aan het douanekantoor op de E25 in Moelingen. Tijdens deze actie controleerden de inspecteurs op overdreven snelheid, rijden onder invloed en grenstrafiek.

De PZ Voeren voerde controles uit aan de Batticestraat en aan het douanakantoor in Moelingen.

De grenscontroles aan het douanekantoor in Moelingen werden in samenwerking met de collega’s van BT Heuvelland (NL) uitgevoerd.  Dit om het controlegebied te vergroten en te vermijden dat een achtervolging aan de Nederlandse grens gestaakt moet worden. In totaal werden 14 voertuigen grondig gecontroleerd met een negatief resultaat. Daarbovenop ondergingen  14 personen een negatieve alcoholtest. Ook onderschepten de inspecteurs van Voeren en BT Heuvelland op de E25 een geseind persoon met bevel tot gevangenneming.

Aan de Batticestraat in Moelingen werd een rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken naar aanleiding van een positieve speekseltest. Ook werd een opgedreven bromfiets weggetakeld. Dit voertuig haalde een snelheid van 86km/u dat gecorrigeerd werd naar 78km/u. Daarnaast voerde de lokale politie aan de Batticestraat snelheidscontroles en alcoholtesten uit. Van de 390 gecontroleerde voertuigen reden er 18 (4,6%) te snel en van de 286 uitgevoerde pretesten op alcohol was er 1 positief, maar na verdere controle bleek dat resultaat negatief. 

Labels