Controleactie in samenwerking met VLABEL

Op dinsdag 18 juni 2024 hielden wij in samenwerking met de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) een controleactie. De controle vond plaats op de Tongersesteenweg in Riemst en de Bilzersteenweg in Hoeselt.

Controleactie i.s.m. VLABEL

De diensten van VLABEL inden voor 1.331,42 euro aan achterstallige verkeersbelastingen. Eén voertuig werd getakeld omwille van een openstaande verkeersbelasting van 880,29 euro. 
Er werden 5 onmiddellijke inningen van 116,00 euro uitgeschreven voor o.a. het rondrijden met een verlopen keuring (4) en geen voorrang verlenen van rechts (1). Een andere bestuurder (geen adres in België) reed rond met een niet-gekeurd en niet-inschreven voertuig. Hij moest ter plaatse 184,10 euro betalen.

De politie stelde in totaal 6 processen-verbaal van waarschuwing op voor een beschadigde foto op het rijbewijs (1), verlopen technische keuring (2) en inbreuken op de technische eisen (3).

Verder werd de bromfiets van een minderjarige jongeman getakeld voor 30 dagen. De bromfiets haalde op de rollenbank een snelheid van 80 km/u in onbelaste toestand (wettelijk toegelaten: 45 km/u). De politie stelde een proces-verbaal op. Ook werd een proces-verbaal opgesteld voor een verlopen technische keuring (> 1jaar) en ontvingen twee minderjarigen een jongeren-pv wegens het vervoeren van een passagier op het stuur van de fiets.

Tenslotte haalde de politie een vrachtwagenbestuurder uit het verkeer die rondreed met twee versleten banden. Ook bleek de keuring van de aanhanger verlopen te zijn sinds 2022. De politie stelde een proces-verbaal op en de vrachtwagenbestuurder betaalde ter plaatse 2.000 euro.

De afgenomen alcoholtesten resulteerden allen negatief. 

Labels