Wegenwerken

Venstraat
Vanaf 14 november is er opnieuw een volledige doorgang mogelijk via de Venstraat.

Tumkestraat en Looikensweg

In de Tumkensstraat werd asfaltverharding geplaatst en is er gestart met de aanleg van de stoepen. Tegen midden november zullen alle werken hier afgerond zijn. In de Looikensweg is gestart met de aanleg van de rijweg en stoepverharding in klinkers. Deze werken zullen midden november voltooid zijn. Alle verkeer is dan opnieuw mogelijk in de Venstraat.

Sint-Medardusstraat, Desserstraat en Allemandstraat

In de Sint-Medardusstraat en Desserstraat werd een asfaltverharding geplaatst. Begin november starten de nutsmaatschappijen met aanpassingswerken aan het laagspannings-, gas- en waterleidingsnet.

Pas na het beëindigen van de werken door de nutsbedrijven zullen de stoepen in de Sint-Medardusstraat en Desserstraat alsook de volledige wegverharding in de Allemandstraat worden afgewerkt. Verwacht wordt dat de verhardingen voor Nieuwjaar klaar zijn, hier moet wel ernstig rekening gehouden worden met mogelijk weerverlet.

Neremstraat (oneven zijde) - Servatiusweg - herinrichting Molenplein en Kerkplein

In het voorjaar van 2012 starten hier de werken. Deze zullen grotendeels voor het bouwverlof van 2012 klaar zijn.

Meer info
Projectleider: Jos Grommen tel. 012 800 024 of e-mail: jos.grommen@stadtongeren.be

Werftoezicht Tongeren: Koen Vanbaelen tel. 0479 97 50 08 of e-mail: koen.vanbaelen@aquafin.be

Neremstraat - verbinding tussen Nerem en Mal

In deze zone wordt er op dit ogenblik een doorpersing gemaakt. Deze zal midden november klaar zijn. Vanaf 14 november tot einde 2011 zal de volledige doorgang tussen Mal en Nerem worden afgesloten in functie van de aanleg van dienstrioleringen, de nieuwe rijweg en een stoepverharding.

Er wordt een omleiding ingesteld via de Luikersteenweg, de Ring, Maastrichtersteenweg en Viséweg. Deze is vooral bedoeld voor doorgaand verkeer. De lokale bevolking kan ook gebruik maken van de Kremersstraat.

Nog tot midden november gebeuren er voorbereidende werken (splijten beton, opbraak van stoepen, …) die plaatselijk hinder zullen veroorzaken. De doorgang voor het verkeer blijft weliswaar gegarandeerd.

De aansluiting naar Nerem wordt zodanig afgewerkt, dat de weg na Kerstmis niet meer moet worden afgesloten (enkel realiseerbaar bij gunstige weersomstandigheden).

Openbaar vervoer

Voor de bussen van De Lijn geldt volgende regeling:

  • Lijn 74: behoud de huidige route en maakt een keerbeweging aan het Molenplein
  • Lijn T3: De omleiding die er nu is zal vanaf 14/11 worden afgeschaft. De lijn T3 zal Nerem terug bedienen maar zal een draaibeweging maken ter hoogte van de brug Henrotte. Hiertoe zal een beperkte zone van de Neremstraat parkeervrij moeten blijven.
  • Lijn T1: vanaf 14/11 zal deze lijn zich beperken tot aan de Kruisvindingsstraat in Mal
  • Lijn 39B: vanaf 14/11 is er tijdelijk geen bediening meer in Nerem.

Labels