De Syrische bevolking helpen? Ja, maar hoe?

In het kader van de preventiepolitiek in de strijd tegen gewelddadig radicalisme en het risico op vertrek van strijders naar Syrië, heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Gelijke Kansen een Brochure (3.05 MB) opgesteld voor jongeren. In de eerste plaats is ze bedoeld om hen aan te moedigen, hun energie en verontwaardiging te concentreren op humanitaire hulp aan de Syrische bevolking en op acties om geld in te zamelen in wijken, eventueel via jongerendiensten of -organisaties van uw gemeente.

De brochure - met als thema "Hoe kunnen we echt nuttig zijn voor het Syrische volk en de juiste strijd voeren?" - toont niet alleen aan dat humanitaire hulp het enige echte antwoord is om de Syrische bevolking te helpen door uit te leggen hoe elke jongere op zijn manier kan helpen. Ze bevat ook een aantal argumenten om het vertrek naar Syrië te ontmoedigen.

Deze folder, die zich richt tot jongeren, wil een concreet antwoord bieden op sommige van hun vragen en wil positieve alternatieven en concrete stappen aanreiken om het Syrische volk te steunen vanuit België.

Nieuwsbrief Syrische jongeren (3.47 MB)

Labels