Werken in Vreren

De riolerings- en wegeniswerken in Vreren naderen de eindfase. Vanaf maandag 12 november 2012 start de aannemer met de kasseibestrating van de Neremstraat ter hoogte van de Kerk. De doorgang langs de Neremstraat zal vanaf dat moment onderbroken zijn en dit voor een periode van 4 weken.

Het doorgaand verkeer zal in beide richtingen omgeleid worden via de parallelle Servatiusweg, tussen Achterstraat en Glaaierweg. Op het gedeelte van de Servatiusweg tussen Kloosterberg en Glaaierweg zullen omwille van de beperkte wegbreedte verkeerslichten geplaatst worden.

De brugoverweg ter hoogte van de Neremstraat, kruispunt Kremersstraat met Glaaierweg, wordt afgesloten (uitgezonderd voor De Lijn) opdat het systeem met verkeerslichten en beurtelings verkeer veilig en vlot kan verlopen. Komende uit de Kremerstraat kan de overzijde van de Beek bereikt worden via de Neremstraat ter hoogte van Dreef. Het zwaar verkeer (+3,5 ton) wordt omgeleid via Overhaem en Kremersstraat en wordt bijgevolg uit Vreren geweerd.

Tijdens de werken blijven alle buslijnen in dienst. Enkel de halte aan de school wordt verplaatst naar de Servatiusweg. De bewoners van de Servatiusweg kunnen hun wagen parkeren op de Neremstraat, aangezien deze gedurende de werken doodlopend wordt. Het brengen en halen van schoolgaande kinderen wordt bij voorkeur georganiseerd vanuit de Neremstraat.

Labels