Wegenwerken in Tongeren

Vanaf woensdag 2 november starten de werken aan de volgende kruispunten:

  • kruispunt Maastrichterstraat/Hemelingenstraat
  • kruispunt Maastrichterstraat/Onze-Lieve-Vrouwestraat
  • kruispunt Maastrichterstraat/Kloosterstraat

Timing

woensdag 2 november: start werken aan het kruispunt Maastrichterstraat/Kloosterstraat. Het autoverkeer op de Maastrichterstraat kan dan enkel nog rechtdoor rijden, maar niet meer de Kloosterstraat inslaan. De Kloosterstraat blijft wel toegankelijk via de Grote Markt-Stadhuisplein.

maandag 7 november: start werken aan het kruispunt Maastrichterstraat/Hemelingenstraat. Tijdens de werken is er geen doorgaand verkeer mogelijk vanuit de Hemelingenstraat naar de Maastrichterstraat en de Grote Markt (wel voor voetgangers).

Werken kruispunt Maastrichterstraat/Onze-Lieve-Vrouwestraat

Aansluitend op de werken aan het kruispunt Maastrichterstraat/Kloosterstraat wordt het kruispunt Maastrichterstraat/Onze-Lieve-Vrouwestraat aangepakt. Er wordt dus niet gelijktijdig gewerkt aan deze kruispunten en dit om de bereikbaarheid van de binnenstad te vrijwaren.

Gewijzigde verkeerssituatie van 7 november tot begin december

Het inkomend verkeer richting Grote Markt-Maastrichterstraat verloopt tijdens de werken alsvolgt: Putstraat - Plein - Grote Markt - Onze-Lieve-Vrouwestraat of Kloosterstraat - Maastrichterstraat.

Tijdens werken aan de kruispunten Maastrichterstraat/Hemelingenstraat en Maastrichterstraat/Kloosterstraat is plaatselijk verkeer in twee richtingen toegestaan in volgende straten: Hemelingenstraat, Kloosterstraat en gedeelte Maastrichterstraat, tussen Le Comptoir en de Onze-Lieve-Vrouwestraat.

Tijdens de werken aan de kruispunten Maastrichterstraat/Hemelingenstraat en Maastrichterstraat/Onze-Lieve-Vrouwestraat is plaatselijk verkeer in twee richtingen toegestaan in volgende straten : Hemelingenstraat, Onze-Lieve-Vrouwestraat en het gedeelte Maastrichterstraat, tussen Le Comptoir en ICI Paris XL.

Belangrijk: op deze tijdelijke tweerichtingsstraten kunnen vrachtwagens niet omkeren.

Vanaf 5 december gaan de kruispunten open voor alle verkeer.

Toezicht en werfopvolging:

Ronny Verbraeken

[t] 0496 40 77 46

Op maandag 7 november starten er werken op de Leopoldwal. Het wandelpad aan de Middeleeuwse muur en de aangrenzende parking worden heringericht. De werken worden uitgevoerd door aannemer Jackers en zullen ongeveer drie weken duren.

Wat mag u verwachten?

De herinrichting van het wandelpad en de parkings worden uitgevoerd conform het wandelpad ter hoogte van het Julianus Shoppingcentrum. De parkeerplaatsen worden anders ingericht (horizontaal t.o.v. rijweg) om de veiligheid te verhogen. Er komen in eerste instantie voorlopige wegmarkeringen. In mei komt de definitieve markering en een nieuwe bovenlaag.

Werken brengen altijd enige hinder met zich mee. De aannemer doet zijn uiterste best om alles vlot te laten verlopen. Tijdens de werken zijn de parkings niet toegankelijk. De donderdagmarkt en de antiekmarkt kunnen wel doorgaan tijdens de werkzaamheden. Als u vragen of opmerkingen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Contactinfo

Hoste Mario

werftoezicht

012 800 011

e-mail: mario.hoste@stadtongeren.be

Labels