Stille optocht voor vermoorde Marina

Ter herdenking van de vermoorde Marina Nulens wordt vrijdagavond in Koninksem een stille optocht gehouden. Initiatiefnemer is het schoolteam van de basisschool Tumuli waar Marina 17 jaar les heeft gegeven.

"Marina Nulens heeft van 1991 tot juni 2008 bij ons les gegeven", aldus Rudi Brimioul, directeur van de basisschool Tumuli. "Zij was graag gezien bij de leerlingen, ouders en haar collega's. Ze heeft veel gedaan voor de school. Dankzij haar tomeloze inzet en die van haar collega's is de school geworden tot wat zij nu is. Vandaar dat wij Marina ook willen gedenken tijdens een sobere, stille optocht vrijdagavond."

"Om 19.30 uur wordt verzameld op de speelplaats van de school in de Kerkstraat. Kaarsjes of lichtjes meebrengen mag. De leerlingen krijgen donderdag een uitnodiging mee. Wij verwachten ook heel wat oud-leerlingen."

Patrick Dewael heeft zijn toestemming gegeven voor de optocht. Ze vindt plaats onder politiebegeleiding die ook enkele verkeersmaatregelen heeft genomen. Zo geldt vrijdagavond een parkeerverbod in de Koninksemstraat en is in de Kerkstraat enkel plaatselijk verkeer voor de deelnemers toegelaten.

Tijdens de uitvaartplechtigheid zaterdag in het cultuurcentrum Velinx in Tongeren worden enkele toespraken gehouden, onder meer door burgemeester Patrick Dewael. Het onderzoek naar de moord op Marina Nulens wordt intussen voortgezet. In het kader van dat onderzoek werd Leo Visconti gisteren de hele namiddag verhoord door de recherche van de Tongerse politie.

Labels