Overvallers Tongerse apotheek snel na feiten opgepakt

Twee jongemannen uit Sint-Truiden zijn deze voormiddag opgepakt, kort nadat ze een apotheek op de Luikersteenweg in Tongeren hadden overvallen.

De twee jongemannen van 25 en 27 jaar uit Sint-Truiden zijn overgebracht naar de gevangenis in Hasselt. Een van de twee stapte met een handvuurwapen de apotheek binnen en eiste het geld uit de kassa. De uitbaatster overhandigde hem het geld, waarna hij buiten in een vluchtauto stapte met zijn kompaan aan boord. Een alerte getuige noteerde de nummerplaat van de wagen.

Na een achtervolging kon de politie de auto met de twee overvallers op de Maastrichtersteenweg in Tongeren onderscheppen. De auto bleek eerder vandaag in Sint-Truiden gestolen.

Verschillende patrouilles in de politiezone en ook mensen van de omliggende politiezones keken uit naar de verdachte wagen.



Gestolen wagen


Na een korte achtervolging kon de politie de wagen op de Maastrichtersteenweg in Tongeren onderscheppen. Het overvalsduo werd in de boeien geslagen. Het ging om twee mannen van 25 en 27 jaar uit Sint-Truiden. De wagen hadden ze ook vanmorgen in Sint-Truiden gestolen. De twee Truienaren moeten nog voor de onderzoeksrechter in Tongeren verschijnen.

Labels