Omleiding erosiewerken N69

Vanaf maandag 30 september tot en met 1 november vindt een renovatie van de rijweg en verbetering van de waterhuishouding van de Romeinse Kassei plaats tussen de Tapstraat en het kruispunt met de Hoeise Kassei.

De bestaande rijweg zal een nieuwe toplaag krijgen en langs de rijweg zal een nieuwe kantstrook worden aangebracht om het wegzakken van de rijbaan te verhinderen. Langs de kantstrook zal een gelijkgrondse berm in teelaarde van 1m breedte worden aangelegd. Waar het bestaande terrein afwatert naar de rijbaan toe zal een gracht van 2,5m breedte worden aangelegd. Er worden circa 10 inritten naar de landbouwpercelen voorzien.

Gedurende de werken zal de volledige rijbaan tussen Tapstraat en N69/N614 worden afgesloten voor alle verkeer. Omleiding doorgaand verkeer gebeurt via Hoeise Kassei en Luikersteenweg. Het plaatselijk verkeer tussen Tongeren en Vechmaal wordt omgeleid via Lauw. Verkeer tussen Tongeren en Widooie kan via Sint-Truidersteenweg verlopen N79 of via Lauw. Ook op de E40 zal voor de afrit Waremme gesignaleerd worden dat Tongeren niet bereikbaar is via afrit 29, maar wel via afrit Crisnée. De ruilverkavelingswegen worden plaatselijk omgeleid.

Labels