Oktober actiemaand hondenpoep

Vele Tongenaren ergeren zich aan hondenpoep in het straatbeeld. Al te vaak blijft hondenpoep achter op de straten en stoepen. De begeleider van de hond is verplicht de uitwerpselen te verwijderen, de plek te reinigen en voldoende hondenpoepzakjes bij zich te hebben.

De stadsdiensten en de politie krijgen regelmatig klachten binnen over hondenpoep. Mensen die zich storen aan uitwerpselen op pleinen, speelpleinen, stoepen en straten melden dit best bij de politie of bij de gemeenschapswacht. Het stadsbestuur wil hondeneigenaars bewust maken van de overlast die hondenpoep veroorzaakt door gratis hondenpoepzakjes uit te delen, sensibilliseringsborden te plaatsen en verscherpte controles uit te voeren. De lokale politie en de gemeenschapswacht werken samen om het probleem van achtergelaten hondenpoep te beperken.

Tijdens de maand oktober zullen de politie en de gemeenschapswacht extra toezicht houden en hondenbaasjes aanspreken. Zij delen flyers uit met informatie over de regels rond hondenpoep. De baasjes die een hondenpoepzakje bij hebben worden beloond met een mooie hondenpoepzakjeshouder, een plastic koker met daarin tien hondenpoepzakjes, om alzo de eigenaars die wel hun verantwoordelijkheid nemen te belonen.

Naast de preventieve acties blijft het nodig om ook repressief op te treden. Er worden specifieke patrouilles en agenten in burger gezet om hardnekkige overtreders te betrappen. De lokale politie en de gemeenschapswacht zullen op regelmatige tijdstippen controles uitvoeren en zijn bevoegd om boetes uit te schrijven indien de hondenbaasjes niet in het bezit zijn van een hondenpoepzakje of indien ze de hondenpoep niet opruimen.

Hondenpoep opruimen is dus de boodschap, diegene die dit niet doen riskeren een fikse boete!

Het reglement ronde honden en hondenpoep is opgenomen in het politiereglement op de gemeentelijke administratieve sancties. Dit kan u hier raadplegen.

Klachten kunnen gemeld worden: meldpuntoverlast@stadtongeren.be

Labels