Man die vrouw wurgde uit coma gehaald en naar gevangenis gebracht

De 56-jarige L.V. uit Tongeren, die zondagmorgen zijn 51-jarige echtgenote Marina Nullens om het leven bracht en daarna met pillen zichzelf van het leven wilde beroven, is maandagmorgen uit zijn kunstmatige coma gehaald. De man is intussen overgebracht naar een cel in de Hasseltse gevangenis.

Na een nachtje stappen in Tongeren kreeg het echtpaar ruzie in de echtelijke woning aan de Kerkstraat in Koninksem (Tongeren). Daarbij wurgde de man zijn echtgenote. Daarna belde hij zijn zoon om te vertellen wat er gebeurd was. De zoon trok naar het huis van zijn ouders en trof daar zijn vermoorde moeder en bewusteloze vader aan. L.V. had medicatie ingenomen voor zijn zelfmoordpoging.

De onderzoeksrechter van Tongeren ging zondag naar het ziekenhuis om de man aan te houden, want gezien zijn kunstmatige coma kon hij niet worden verhoord.

Maandag keerde de onderzoeksrechter terug naar het ziekenhuis in Tongeren voor een verhoor. De man was opnieuw bij bewustzijn, maar hij verklaarde alleen dat hij niet in staat was tot een verhoor.

Het slachtoffer, een onderwijzeres, maakte deel uit van de Tongerse Open VLDen was voorzitster van de sociaal-culturele vereniging de Liberale Vrouwen in Tongeren.

Labels