Levenslijn verdeelt 68.000 Zeppe & Zikki-knipperlichtjes voor meer zichtbaarheid in het verkeer

Om het gebruik van verlichting bij zwakke weggebruikers te stimuleren, verdeelt Levenslijn 68.000 originele Zeppe & Zikki-knipperlichtjes, verpakt in sets van twee. Het gaat om mobiele lichtjes die zowel aan de fiets als aan de rugzak of aan kleding kunnen worden bevestigd en zo de fietser, jogger, skater of wandelaar extra zichtbaar maken in het duister.

Onder de slogan 'Alright, the safety light' roepen Zeppe & Zikki iedereen op om via www.zeppezikki.be deel te nemen aan een quiz om zo een set te winnen. Deze nationale campagne is een initiatief van Levenslijn met de steun van het BIVV en de Nationale Loterij.

Iedereen weet dat zichtbaarheid in het verkeer het aantal verkeersongevallen kan helpen reduceren. Helaas ontbreekt nog vaak een goed werkende verlichting bij zwakke weggebruikers tijdens verplaatsingen op donkere momenten. Om jong en oud aan te zetten tot actie en goede voornemens waar te maken, verdeelt Levenslijn 34.000 sets van de Zeppe & Zikki-knipperlichtjes.

Elke set bestaat uit een wit en een rood lichtje dat je heel gemakkelijk aan de fiets, de rugzak of je kledij kan bevestigen. De Zeppe & Zikki lichtjes zitten samen met 2 reservebatterijen verpakt in een handig tasje zodat je ze makkelijk kan opbergen. 'We zijn voortdurend op zoek naar veilige materialen die ook praktisch en aantrekkelijk zijn. Met deze knipperlichtjes zijn we daar in gelukt. De verkoop die eerder startte loopt erg goed', zegt Marc Dupain van Levenslijn.

Om kans te maken op zo'n originele set, surf je naar www.zeppezikki.be. Daar vragen we je engagement voor veilig verkeer en stellen we je drie meerkeuzevragen over verlichting. Als je de vragen correct oplost, maak je kans op een bon waarmee je gratis een set Zeppe & Zikki-knipperlichtjes ter waarde van € 9 kan afhalen bij Fun, e5 mode of Veritas. Het BIVV zorgt bij elke vraag voor een tip.

De actie zal drie weken lopen en wordt ondersteund via advertenties, en spots bij vtm, vtmKzoom, Vitaya, JOE fm en Q-music langs Nederlandstalige kant. Langs Franstalige kant verspreiden TV Lux, Notélé, Télésambre en TéléMB de spot.

De Zeppe & Zikki-knipperlichtjes worden ook te koop aangeboden in de winkels van Veritas, e5 mode Fun en de Levenslijn webshop. De opbrengst gaat naar het Levenslijn - Kinderfonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, dat hiermee verdere initiatieven neemt voor meer verkeersveiligheid en een betere opvang van verkeersslachtoffers.

Bekijk hier de tv-spot

Bekijk hier de reportage uit Het Nieuws

Om nu mee te doen: klik hier

Labels