Herinrichting Leopoldwal

Eind vorig jaar werd een eerste aanzet gegeven voor een herinrichting van de Leopoldwal. Het haaks parkeren op de rijweg werd gewijzigd in een parkeersituatie evenwijdig met de rijweg. Er kwam bijkomende groenaanplanting en de elektriciteitskasten werden verplaatst. In de praktijk blijkt dat de situatie voor onduidelijkheden zorgt bij de weggebruikers.

Nu de donderdagmarkt terugkeert naar de Grote Markt kunnen we van start gaan met de definitieve herinrichting. De werken starten op maandag 2 april en duren tot begin juni.

Het wandelpad wordt breder (zes meter) en wordt aangelegd in dezelfde kasseien als het wandelpad ter hoogte van Julianus Shopping. Op die manier komt er een visuele link tussen Moerenpoort en de Maastrichterstraat. Er komen 94 haakse parkeerplaatsen (waarvan 6 parkeerplaatsen voorbehouden worden voor mindervaliden) en een zone voor het parkeren van fietsen en motorfietsen. Tussen de parkeerplaatsen en het wandelpad komt er een bijkomende groene berm van anderhalve meter, afgewisseld met doorsteekjes voor de voetgangers. Deze worden aangelegd in kasseien. Ter hoogte van Moerenpoort komt er nog een bijkomende groenruimte.

Tijdens de werken zal de Leopoldwal op zondag (antiekmarkt) tussen 6 en 14 uur volledig afgesloten worden voor het verkeer.

Labels