Gewijzigde verkeersituatie op Grote Markt

Op maandag 12 december startte de opbouw van de ijspiste op het Stadhuisplein. De ijspiste en de reuze kerstboom nemen het volledige plein in beslag. De ijspiste is open van 16 december tot en met zondag 8 januari. Op zondag 8 januari heeft ook de traditionele nieuwjaarsreceptie van de stad Tongeren plaats aan de ijspiste (van 11 tot 13 uur). Op 9 januari wordt gestart met de afbouw (tot en met 11 januari).

Verkeersregeling van 10 december tot en met 11 januari:

  • Het Stadhuisplein wordt afgesloten voor alle verkeer. Er is ook geen doorgang meer van de Grote Markt richting de Vlasmarkt;
  • De Grote Markt blijft elke dag voor de handelaars bereikbaar tussen 6 en 11 uur. Toegang via de Sint-Truiderstraat en langs The Pub. Vervolgens de Grote Markt verlaten via The Pub. Hierbij heeft het uitgaand verkeer voorrang op het inkomend verkeer;
  • Garagehouders op de Grote Markt kunnen hun garage bereiken (en verlaten) via de Sint-Truiderstraat;
  • Bereikbaarheid Vlasmarkt: Via de Wijngaardstraat -tijdelijk tweerichtingsverkeer toegestaan tussen Piepelpoel en Vlasmarkt.

Tijdens deze periode zal de Grote Markt elke dag om 11u afgesloten worden voor alle verkeer via hekken (zijnde The Pub en voor de Casque).

Labels