Eerste vrouwelijke wijkagent start in Tongeren

De Lokale Politie Tongeren-Herstappe is een levende organisatie waarin regelmatig nieuwe aanwervingen, interne verschuivingen en promoties plaatsvinden. Een primeur voor Tongeren is de aanstelling van de eerste vrouwelijke wijkagent: Nele Moors.

Nele MOORS woont in Bilzen, is 32 jaar, gehuwd en moeder van twee kinderen. Na het volgen van een inspecteursopleiding startte haar politiecarrière bij de politiezone Tongeren-Herstappe in 2010. Tot nog toe was ze lid van de interventiedienst. Nu wordt ze de eerste vrouwelijke wijkagent.

Patrick Dewael, burgemeester stad Tongeren

"De wijkdienst is een belangrijke hoeksteen in de basispolitiezorg, waarbij de wijkinspecteurs het dichtst bij de bevolking staan. De wijkagenten zijn het beste aanspreekpunt voor het melden van onregelmatigheden (vb. slecht wegdek, sluikstort, enz.) maar ook voor het signaleren van situaties die verdacht overkomen. Schooltoezicht en controle op adreswijzigingen binnen de wijk zijn andere deeltaken van de wijkinspecteur. Op gerechtelijk vlak voert de wijkagent een aantal taken uit als ondersteuning van het parket van de rechtbank. Kortom, bij de wijkagent kan je terecht met de meest voorkomende maatschappelijke problemen."

"Nele zal de wijk Berg - Ketsingen - Mal en Sluizen voor haar rekening nemen. Wij wensen haar veel succes in haar loopbaan als eerste wijkagente bij de politiezone Tongeren - Herstappe", aldus burgemeester Dewael.

Labels