De grote Zeppe & Zikki fietsquiz

ZEPPE & ZIKKI LANCEREN 'DE GROTE ZEPPE & ZIKKI FIETSQUIZ'

OP ZEPPEZIKKI.BE

Met 'De Grote Zeppe & Zikki fietsquiz' lanceren de meest populaire verkeershelden van Vlaanderen vanaf dinsdag 14 juni 2011 een nieuwe grote sensibiliseringsactie voor meer veiligheid voor fietsers. Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe steunt de actie en was meteen de eerste deelnemer.

De warme zomerdagen verleiden veel mensen om zich met de fiets te verplaatsen. Dat juichen we ten zeerste toe, maar het vergt ook speciale aandacht door zowel de fietsers als de andere weggebruikers. Zeppe & Zikki dagen iedereen uit om hun fietskennis online te testen met 'De Grote Zeppe & Zikki fietsquiz'. Voor de winnaars zijn er leuke prijzen voorzien zoals een fietsweekend, een gloednieuwe fiets of coole Zeppe & Zikki-items.

In ons land is fietsen heel populair, we bekleden na Nederland en Denemarken de derde plaats in Europa. Helaas tellen we elk jaar ook heel wat verkeersslachtoffers. Hoewel dit cijfer de laatste 10 jaar serieus is gedaald, vielen er volgens de laatst beschikbare cijfers in 2009 nog 87 doden. Zij maken 9,2 % uit van het totaal aantal verkeersdoden.

Daarnaast waren er ook nog 914 zwaargewonde en 7113 lichtgewonde fietsslachtoffers. Bovendien is de registratiegraad van fietsongevallen nog lager dan van auto-ongevallen, waardoor de problematiek nog altijd wordt onderschat. Deze cijfers roepen dan ook op tot specifieke acties om de weggebruikers te sensibiliseren en de fietsveiligheid te verhogen, zeker nu het fietsgebruik stijgt door de lange dagen en het aangename weer.

Vanaf vandaag roepen radio- en televisiespots, advertenties in dag- en weekbladen op om deel te nemen aan 'De Grote Zeppe & Zikki fietsquiz' op www.zeppezikki.be. "We hopen opnieuw op een massale deelname", zegt algemeen coördinator van Levenslijn Marc Dupain. "Zeppe & Zikki vragen op een humoristische en positieve manier aandacht voor verkeersveiligheid. Zo telden we 54 000 deelnemers bij de vorige, weliswaar nationale, online actie die in het teken stond van de Zeppe & Zikki-fluojasjes."

"De daling van het aantal verkeersslachtoffers is er alleen gekomen door de volgehouden inspanningen op diverse vlakken. Controle en bestraffing zijn soms noodzakelijk maar met deze actie van Zeppe & Zikki vragen we op een sympathieke en positieve manier aandacht van de weggebruikers om elk zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen voor de veiligheid van de eigen familie en van de anderen", aldus Etienne Schouppe, Staatssecretaris voor Mobiliteit.

Tot eind augustus kan je op www.zeppezikki.be elke maand één keer deelnemen. Daarnaast worden ook maar liefst 700 000 extra-kanskaartjes verdeeld. Met de code die daar op staat vermeld, verdubbel je je winstkans. Een extra-kanskaart kan je in de loop van de volgende weken vinden bij:

* één van de 4000 deelnemende wakkere bakkers (vanaf 19/06)

* steden en gemeenten

* fietsenhandelaars

* evenementen zoals onder meer de vtmKzoom zomertours, VAB autohappening

Wil je zelf ook extra kanskaartjes verdelen? Neem dan contact op via info@levenslijn.be

Elke maand zijn er voor de deelnemers aan 'De Grote Zeppe & Zikki fietsquiz' drie Minerva-fietsen te winnen, drie fietsverblijven bij Center Parcs en 500 Zeppe & Zikki prijzen.

Voor meer info kan je terecht bij Winok Oplinus van Levenslijn en bij Jan Pauwels, Woordvoerder Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe.

Contact:

Winok Oplinus

+32 473 27 00 84

winok.oplinus@levenslijn.be

Jan Pauwels

+32 495 89 15 67

Jan.Pauwels@schouppe.fed.be


Labels