Chauffeur rijdt in apotheek

Zondagochtend is op de Luikersteenweg een auto in de vitrine van apotheek De Pauw beland. De twee inzittenden raakten gewond. De ravage is enorm. Het huis moest worden gestut en de bewoners moesten de nacht elders doorbrengen.

Antoine D. (36) en Pacal S. (38), uit het Luikse, reden na een bezoek aan discotheek Mac Queen in Bommershoven naar huis. Even voor 4 uur raakte een wiel van hun BMW de stoeprand. De BMW begon dwars over de Luikersteenweg te tollen. Aan de andere kant van de weg ramde de auto enkele metalen beugels op het voetpad. De auto boorde zich uiteindelijk door de gevel van apotheek De Pauw, op de hoek van de Dijk.

Antoine D. werd uit het wrak geslingerd en Pascal S. belandde op de achterbank onder de brokstukken. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Beide slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis. Pascal S. werd zondag al door zijn ouders afgehaald. Antoine D. verblijft nog steeds op intensieve zorgen.

De brandweer moest de gevel van de apotheek stutten. De apothekersfamilie die boven woont, moest elders onderdak zoeken. De ravage aan de gevel en het interieur is enorm.

De apotheek was op 16 januari ook al het doelwit van een gewapende overval.

Uitlaatgassen

De apothekeres en haar echtgenoot waren zondagmiddag volop puin aan het ruimen: "Het was een geweldige klap. Je rook de uitlaatgassen tot op de tweede verdieping. Toen ik uit het raam keek, zag ik iemand langs de auto op de stoep liggen. Het zag er ernstig uit", vertellen ze. De apotheek gaat vandaag weer open. "De klanten mogen via onze privévoordeur naar binnen. De herstellingen zullen een tijdje aanslepen en we kunnen moeilijk al die tijd sluiten. Er moet een nieuwe muur komen. De glazen schuifdeuren en het rolluik zijn beschadigd."

Labels