“Luidste Post”

Vandaag laat Sint-Truiden haar solidariteit horen met de ontslagen Ford-werknemers. Wanneer om 12.30 uur de fabriek definitief sluit, weerklinken de sirenes van onze politievoertuigen en die van de brandweer voor 2 minuten onophoudelijk doorheen de stad.

Op donderdag 18 december laat Sint-Truiden haar solidariteit horen met de ontslagen werknemers van Ford Genk. Geluiden van sirenes en klokken klinken doorheen de stad op het moment dat de laatste wagen de fabriek buitenrijdt. Sint-Truiden wil met deze actie ook aandringen op een snelle implementatie van "Limburg ontwrichte zone".

Op donderdag 18 december sluit de Genkse Fordfabriek definitief de deuren. Op het moment dat de laatste wagen van de band rolt, laten ze in Genk het protest hiertegen nog één keer bijzonder luid klinken. Sint-Truiden wil meehelpen om van die laatste post van de autofabriek de 'luidste post' te maken. Zo laten de brandweerwagens en politievoertuigen vanaf 12.30 uur voor twee minuten onafgebroken hun sirenes loeien. Ook de kerkklokken luiden dan speciaal voor de ex-Fordwerknemers.

Burgemeester Veerle Heeren: "Het verhaal van Ford mag niet het verhaal van heel Limburg worden. We zijn solidair met de Ford-werknemers en willen tegelijk waarschuwen dat er snel en onverkort werk moet gemaakt worden van de erkenning van onze provincie als 'ontwrichte zone'. Concreet betekent dat een verminderde bedrijfsvoorheffing voor bedrijven die in Limburg investeren en daarvoor nieuw personeel aanwerven. Deze maatregel zou pas in de lente van start gaan, zo bleek recent. Ik blijf het dossier in de Kamer nauwgezet opvolgen."

Labels