Korpsen van Heusden-Zolder en Beringen/Ham/Tessenderlo schakelen samen over op nieuwe kledij

Na de recente aanpassing van het battenburgpatroon op de politievoertuigen, met reflecterende vakken in fluogeel en blauw, hebben de politiezones van Heusden-Zolder en Beringen/Ham/Tessenderlo afgelopen vrijdag gezamenlijk hun kledij vernieuwd.

Nieuw uniform

De nieuwe kledij, met geel als contrastkleur op de blauwe basis, vervangt het traditionele oranje en is ontworpen om de zichtbaarheid en veiligheid van de politieagenten te verbeteren. 

Korpschef Kris Janssen van Heusden-Zolder verklaart: “De verandering in de kledij is geen louter esthetische keuze, maar een strategische maatregel. Onze agenten zullen bij controles en incidenten beter zichtbaar zijn voor weggebruikers, wat hun veiligheid tijdens hun werkzaamheden ten goede komt.” 

De gezamenlijke introductie van de nieuwe kledij onderstreept ook duidelijk de samenwerking en eenheid tussen de politiezones van Heusden-Zolder en Beringen/Ham/Tessenderlo. Korpschef Geert Wouters van Beringen/Ham/Tessenderlo voegt toe: “We blijven investeren in moderne middelen en technieken om de veiligheid binnen onze zones te waarborgen en onze medewerkers optimaal te ondersteunen.” 

Beide zones voeren momenteel een haalbaarheidsstudie uit in het kader van een mogelijke fusie tussen de 2 korpsen.

Labels