Trap niet in de val !

Naast een toename in de aangiftes van fraude via 2dehands-sites, hebben we de afgelopen maand ook een opvallende stijging kunnen vaststellen van aangiftes van mensen die de dupe zijn geworden van valse webshops.

Valse webshops

Het lijkt dikwijls “te mooi om waar te zijn”, een goedkope aanbieding voor iets dat je altijd al wilde hebben, even klikken om te worden doorverbonden naar een webshop, betalen en klaar.

Maar je product zal je nooit ontvangen, 100 euro voor die mooie merksneakers is altijd te veel, als je ze nooit zult kunnen dragen.

Wil je reageren op een mooie aanbieding, wees dan steeds op je hoede.

De betrokken website eens googelen kan al veel duidelijk maken.

Hoewel ook valse websites steeds professioneler in elkaar gestoken worden, kan je door het verder surfen op de webshop ook al het één en ander te weten komen.

Taalfouten of te grote gelijkenissen met bekende webshops kunnen een weggever zijn, verder kan je ook kijken of er (relevante) bedrijfs- en contactgegevens te vinden zijn op de website.

Lijkt alles ok, doch ben je nog steeds niet zeker, laat dan zeker geen betaalgegevens achter op de site, betaal indien mogelijk achteraf of via een overschrijving die je zelf uitvoert (niet via een link op de site).

Heb je een valse webshop ontmaskerd? Ben je toch het slachtoffer geworden van een dergelijke website? Geef de gegevens ervan door aan https://meldpunt.belgie.be en/of per e-mail aan https://safeonweb.be.

Heb je effectief nadeel geleden kom dan zeker ook aangifte doen bij de politie.Meer info kan je lezen op https://www.trapnietindeval.be/fraude/frauduleuze-webshops of https://www.cybersimpel.be/.../valse-webshops-misbruiken....

Ken je vrienden, ouders, grootouders, ... die niet zo sterk zijn op het internet en/of in de sociale media? Spreek er ook met hen over! Help ons zo bij deze cybercriminelen een stok in de wielen te steken.

Labels