Resultaten verkeerscontroles in het kader van de winter-BOB-campagne

Afgelopen weekend werden in onze politiezone verkeerscontroles gehouden in het kader van de winter-BOB-campagne.

Tijdens dergelijke controle worden de bestuurders onderworpen aan een ademtest en/of een test drugs in het verkeer. Bovendien worden het voertuig, de boordocumenten en het rijbewijs van de bestuurders gecontroleerd.

 

BOB

Zowel in Herselt, Hulshout als Westerlo werden zaterdagavond- en nacht bestuurders voor controle aan de kant gezet. In totaal werden een vijftigtal voertuigen aan een verkeerscontrole onderworpen. Tijdens deze WODCA-actie werd het rijbewijs van 12 bestuurders ingehouden: 10 ervan voor rijden onder invloed van alcohol en 2 voor het besturen van een voertuig onder invloed van verdovende middelen. Hiervan werden 3 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen. 

Tegelijk hielden we tijdens de WODCA-actie ook snelheidscontroles. In de Langstraat in Tongerlo werd de snelheid van 107 voertuigen gecontroleerd. De 10 bestuurders die te snel reden zullen een snelheidsboete ontvangen. Van deze overtreders reden er 3 extreem snel voorbij de snelheidsmeter met snelheden van maar liefst 123 km/h, 130 km/h en zelfs 181 km/h! Deze drie bestuurders zullen zich later moeten verantwoorden voor de Politierechter en dreigen hun rijbewijs een tijdje te mogen inleveren. De toegelaten snelheid in de Langstraat is 70 km/u.

Op de Provinciebaan in Herselt waar 70 km/h is toegelaten reed een snelheidsduivel 110 km/h. Hij kon staande worden gehouden en bleek bovendien onder invloed te zijn van verdovende middelen. Het rijbewijs van betrokkene werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. 

Aangezien verkeersveiligheid één van de prioriteiten is uit ons Zonaal Veiligheidsplan zullen we blijven inzetten op verkeerscontroles. 

 

Labels