Controleactie met VLABEL

Vrijdag 1 oktober 2021 werd in samenwerking met de dienst VLABEL van de Vlaamse Overheid een controleactie gehouden op de Westerlosesteenweg op de grensscheiding van Herselt en Westerlo. Onze diensten controleerden de boorddocumenten en rijbewijzen, VLABEL deed nazicht van achterstallige verkeersbelastingen. 

Voor 12 voertuigen werden er door VLABEL achterstallige verkeersbelastingen geïnd voor een totaal bedrag van 6818 €.

 

*

Tijdens de actie werd een bestuurder staande gehouden die een rijverbod bleek te hebben. Het voertuig van betrokkene werd op last van de Procureur des Konings in beslag genomen.

1 bestuurder negeerde het bevel van een bevoegd persoon om te stoppen, maar kon toch worden geïntercepteerd. Betrokkene bleek nog 1300 € verkeersbelasting te moeten betalen.

1 bestuurder werd gecontroleerd met een niet verzekerde lichte vrachtauto, de keuring van het voertuig was verlopen sinds 2020 en bovendien was betrokkene geen houder van een geldig rijbewijs. De lichte vrachtauto werd uiteindelijk in beslag genomen wegens niet-verzekerd voeren.

1 bestuurder met een woonplaats in België werd geverbaliseerd voor het besturen van een voertuig dat in het buitenland is ingeschreven.

Een gecontroleerde aanhangwagen bleek niet te zijn verzekerd en de keuring ervan was vervallen sedert 2009. Ook dit voertuig werd in beslag genomen.

Een bouwkraan werd geïmmobiliseerd omdat de afmetingen niet overeenstemden met dewelke stonden vermeld op de vergunning voor uitzonderlijk vervoer.

Politie Zuiderkempen en de dienst VLABEL van de Vlaamse Overheid zullen in de toekomst verder blijven samenwerken.

Labels