Verontrustende resultaten snelheidscontroles in de schoolomgeving

De politie Zuiderkempen besteedt extra aandacht aan de verkeersveiligheid in de schoolomgeving. In het kader van onze campagne ‘Veilig schoolbegin’ worden dan ook metingen gedaan in de Zone 30 in de buurt van de scholen. Uit de eerste metingen op 1 en 2 september tijdens de aanvang en het einde van de scholen blijkt dat meer dan 30% van de voertuigen te snel rijdt in een Zone 30.

Verkeersbord Zone 30

01/09/2021

’s Morgens werd de snelheid gecontroleerd van 135 bestuurders in TONGERLO aan de school Tongels Bos.

87,5% van de bestuurders hield zich aan de juiste snelheid in de Zone 30. De 17 bestuurders die te snel reden zullen hiervoor een boete ontvangen.

Eén bestuurder raasde de controle voorbij aan een snelheid van 64 km/uur en mag zich verwachten aan een dagvaarding voor de Politierechtbank.

’s Middags werd de snelheid gecontroleerd van 105 bestuurders in HULSHOUT, Grote Baan aan de Gemeentelijke Basisschool ter hoogte van de Vloeikensstraat.

In deze Zone 30 hield slechts 58% van de bestuurders zich aan de snelheidsbeperking. De overtreders zullen dan ook een boete ontvangen.

Twee bestuurders reden aan een snelheid van 54 en 55 km/uur en mogen een boete verwachten tussen €207en €218.

02/09/2021

Opnieuw werd in HULSHOUT de snelheid gecontroleerd. Deze keer ’s morgens in de Zone 30 van de Booischotsesteenweg. Hier werden nog slechtere resultaten behaald: amper 50% van de 133 bestuurders respecteerde de juiste snelheid.

Een tiental bestuurders reden aan een snelheid tussen 44 en 54 km/uur. Deze mogen een boete verwachten tussen €97 en €207.

De bestuurder die de controle voorbij flitste aan een snelheid van 67 km/uur mag zich verwachten aan een dagvaarding voor de Politierechtbank.

Eveneens werd ’s morgens de snelheid gecontroleerd van 175 bestuurders in HULSHOUT, Grote Baan aan de Gemeentelijke Basisschool (Eindeken) in de Zone 30.

Hier hield 75,5% zich aan de juiste snelheid. Eén bestuurder reed aan een snelheid van 44 km/uur en zal een boete van €97 in de bus krijgen.

Politie Zuiderkempen blijft tijdens de maand september extra controles houden in de Zone 30 aan de verschillende scholen in Westerlo, Herselt en Hulshout.

Labels