Wie is mijn wijkagent in Herselt?

Op deze vraag geven wij u in dit artikel graag een antwoord. De wijkinspecteurs zijn namelijk de “oren en ogen” van de politie en hebben twee specifieke motto’s, nl. ‘kennen en gekend worden’ en ‘samenwerken aan veiligheid’.

Wie is uw Wijkagent

Veiligheidscentrum de Marly als uitvalsbasis



Sinds 1 juni 2021 hebben alle wijkagenten van Herselt het Veiligheidscentrum te Westerlo als uitvalsbasis. Deze verhuis was noodzakelijk in het belang van de goede werking van de dienst. Op deze manier hebben de wijkinspecteurs meer contact met de andere diensten van de lokale politie Zuiderkempen zoals onze dienst steun en informatie, de lokale opsporingsdienst, de interventiedienst, de leidinggevenden en uiteraard de andere wijkagenten waaronder niet in het minste de wijkagenten van Herselt.  

De dagelijkse leiding van de wijkagenten ligt in handen van eerste hoofdinspecteur Wim Ooms en hoofdinspecteur Koen Smets. Ook zij voeren hun leidinggevende taken vanuit het Veiligheidscentrum uit.

De centralisering van de wijkagenten van Herselt in het Veiligheidscentrum de Marly komt de bevolking van Herselt ten goede en stelt ons in staat een betere politiewerking te kunnen leveren voor Herselt. Naast een beter geïnformeerde wijkwerking betekent dat ook snelle, gerichte en goed geïnformeerde interventieploegen, een betere opsporing en opheldering van misdrijven, een betere interne informatiedoorstroming, ….

Deeldorpen met hun wijkagent

Bergom/Blauberg

Sinds de zomer van 2019 kunnen de inwoners van Bergom/Blauberg terecht bij inspecteur Jhonny Eylenbosch.

Ramsel

Inspecteur Kim Dries volgt eerste inspecteur Dirk Van Den Bergh op die Ramsel ruilde voor Heultje.

Herselt-centrum

Eerste inspecteur Frederic Fonteyn neemt vanaf 01 augustus 2021 de wijk Herselt-centrum over van eerste inspecteur Gunther Kempenaers die de dienst steun en informatie zal versterken.

Varenwinkel

Eerste inspecteur Kris Janse is nog steeds de wijkagent van Varenwinkel.

We zijn ervan overtuigd dat de verhuis van de wijkagenten van Ramsel en Varenwinkel naar het Veiligheidscentrum de zichtbaarheid, aanspreekbaarheid en contacteerbaarheid van onze wijkagenten zal verbeteren. Zij krijgen daartoe dan ook de nodige middelen zoals een elektrische fiets of elektrische bromfiets voor het uitvoeren van werkverplaatsingen.

De wijkagent is het vertrouwde gezicht en aanspreekpunt voor de buurtbewoners. Hij/zij is er om uw vragen te beantwoorden en uw problemen aan te pakken. Aarzel dus nooit om uw wijkagent aan te spreken.

De wijkagenten van Herselt zijn bereikbaar op 014/53 96 00. Op onze website https://www.politie.be/5365/ kan u per straat opzoeken wie uw wijkagent is.



Foto: V.L.N.R.: INP Jhonny Eylenbosch (Bergom/Blauberg), INP Kim Dries (Ramsel), 1INP Frederic Fonteyn (Herselt-Centrum), 1INP Kris Janse (Varenwinkel), burgemeester Peter Keymeulen (foto: Politie Zuiderkempen)

Labels