Ik knal zonder vuurwerk 2020

Het afsteken van vuurwerk vindt de brandweer nooit een goed idee: het is levensgevaarlijk, brandgevaarlijk, super ongezond, duur en belastend voor dieren en hulpdiensten.

Daarenboven is het overal verboden, al kon je voorheen uitzonderlijk toelating vragen aan de burgemeester om vuurwerk te mogen afsteken. Voor dit eindejaar heeft Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx in overleg met de Antwerpse burgemeesters beslist om niemand toelating te geven om vuurwerk af te schieten. Ook zal er geen georganiseerd spektakelvuurwerk zijn. Deze beslissing werd genomen om de al zwaar belaste zorg en de handhaving van de openbare orde (bijvoorbeeld vermijden samenscholingen) niet extra onder druk te zetten.

Steun de campagne van de brandweer en gebruik op de sociale media dus zeker weer de hashtag #ikknalzondervuurwerk als je feestelijke selfies post. Je kan ook nog altijd het profielkader gebruiken.

Alle info over deze #ikknalzondervuurwerk campagne vind je terug op de website www.ikknalzondervuurwerk.be en op de gelijknamige sociale mediakanalen (Facebook, Instagram, Twitter en Tiktok).

Labels