Wegenwerken op de N152 tussen Olen en Stippelberg

Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkzaamheden uit op de N152 Olenseweg en Zoerlering tussen Olen en Stippelberg (Zoerle-Parwijs). De werkzaamheden bestaan uit:

- het verwijderen van de bestaande wegmarkeringen

- plaatselijke asfaltherstellingen

- bestrijkingswerken over de gehele zone en in beide richtingen

- het aanbrengen van nieuwe wegmarkering

De werkzone wordt in drie opeenvolgende delen opgesplitst:

*Deel 1 tussen de Tramstraat in Olen en het kruispunt Ter Voort-Olenseweg-Geneinde (Westerlo).

Het kruispunt blijft altijd open voor verkeer. Komende uit Geneinde of Ter Voort kan je niet richting Olen rijden.



*Deel 2 tussen het kruispunt Ter Voort-Olenseweg-Geneinde en de rotonde Gevaertlaan-Zoerlering in Zoerle-Parwijs. De rotonde blijft altijd open voor verkeer. Komende uit de Gevaertlaan Zoerle-Parwijs of Heultje kan je niet richting Olen rijden.



*Deel 3 tussen de rotonde Gevaertlaan-Zoerlering en het kruispunt Bergveld-Stippelberg-Zoerleberg in Zoerle-Parwijs.

Het kruispunt blijft altijd open voor verkeer. Komende uit Bergveld, Stippelberg en Zoerleberg kan je niet richting Olen rijden.



HINDER         

Enkelrichting + omleiding:

Om de werken veilig en efficiënt te kunnen uitvoeren wordt er enkelrichting ingevoerd op de werkzone. Het verkeer van Olen richting Herselt is toegelaten. Het verkeer van Herselt richting Olen dient een omleiding te volgen via Westerlo en Geel-West. Dit wordt aangegeven met omleidingsborden.

Plaatselijk verkeer van en naar Oosterwijk, Voortkapel, Zoerle-Parwijs, Heultje, Westerlo en Tongerlo kan blijven gebruik maken van de gemeentelijke verbindingswegen Mechelsestraat Tongerlostraat, Geneinde, Ter Voort, Gevaertlaan, Jaak Lemmenslaan, Stippelberg en Zoerleberg.

 

Snelheidsbeperking:

De toegelaten maximale snelheid op de werf bedraagt 30 kilometer per uur. Zo voorkom je ook het best mogelijke schade door steenslag.

Labels