Verkeersacties snelheids- en bromfietscontroles

Afgelopen week hield politie Zuiderkempen verschillende verkeersacties in uitvoering van één van onze prioriteiten uit het Zonaal Veiligheidsplan, met name ‘Veilig Verkeer’.

Resultaten verkeersacties

Tijdens een snelheidsactie op zondag 25/09/2022 werd op diverse plaatsen binnen de politiezone Zuiderkempen de snelheid van 1.682 voertuigen gecontroleerd.  Bijna 94% van de bestuurders hield zich aan de opgelegde snelheid. 

Van de 104 voertuigen die een snelheidsovertreding begingen, reden 3 snelheidsduivels aan snelheden van 123km/u, 125km/h en 127km/h op een plaats waar 70km/h is toegestaan. Hun rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

Een overtreder die reed met een snelheid van 114km/h bleek onder invloed van drugs te zijn. Het rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Een andere bestuurder die betrapt werd met vervalste Hongaarse nummerplaten zag zijn voertuig in beslag genomen worden en zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken worden voor de duur van 15 dagen. 

Op woensdag 29/09/2022 werd een bromfietscontrole gehouden waarbij 10 bromfietsen onderworpen werden aan een controle van de boorddocumenten, de technische eisen en de snelheid door middel van de curvometer (rollentestbank). 

Drie bromfietsen klasse A werden geïmmobiliseerd omwille van een te hoge snelheid. Eén bestuurder werd geverbaliseerd voor het gebruik van de gsm tijdens zijn verplaatsing. 

Verder werden er tijdens de actie nog twee personenwagens in beslag genomen aangezien zij niet verzekerd rondreden.

Met deze acties blijven wij ijveren voor een Veilig Verkeer.

Labels