Veilig Thuis

Op 21 november 2017 werd in Turnhout officieel ‘Veilig Thuis’ geopend. Veilig Thuis Turnhout richt zich tot iedereen die met intrafamiliaal geweld in aanraking komt. Het wil in eerste instantie verwezenlijken dat gezinnen en diensten die geconfronteerd worden met intrafamiliaal geweld weten waar ze voor hulp- en dienstverlening terecht kunnen.

Veilig Thuis Turnhout wil verder ook de samenwerking met andere diensten verbeteren en uitbreiden, werkt aan sensibilisering rond diverse vormen van intrafamiliaal geweld en is het expertisecentrum voor iedereen die vragen heeft rond dit thema.

Veilig Thuis Turnhout geeft op dit ogenblik ruimte aan een team van medewerkers van justitie, politie, parket en hulpverlening dat nauw samenwerkt rond complexe dossiers van geweld in het gezin. Dit team werkt onder de naam van Ketenaanpak Turnhout. De Ketenaanpak Turnhout zal dossiers behartigen uit het volledige gerechtelijke arrondissement. Vanuit onze politiezone zal maatschappelijk assistente Sanne De Backer maandelijks deelnemen aan de overlegmomenten van dit Team.

Meer informatie over Veilig Thuis kan u terugvinden op volgende website: https://fjc-veiligthuis.be/turnhout/

De cliëntfolder van Ketenaanpak vat de werking van dit team goed samen en kan u terugvinden via volgende link: https://fjc-veiligthuis.be/turnhout/wp-content/uploads/sites/8/2017/09/Clientfolder-KAT-.pdf

Cliënten kunnen met hun vragen over Ketenaanpak of Veilig Thuis tijdens de kantooruren terecht bij het Onthaalteam van CAW De Kempen op het nummer 014/21.08.08

Labels