Resultaten WODCA-controle 11/09/2021

Op zaterdag 11/09/2021 hield de Politie Zuiderkempen een WODCA-controle in Westerlo, Herselt en Hulshout. In de loop van de avond en nacht werden 58 voertuigen uit het verkeer geleid. De bestuurders werden aan een alcoholtest onderworpen.

bob

Vijf van die gecontroleerde bestuurders hadden te diep in het glas gekeken. Eén bestuurder had zodanig veel gedronken dat hij ter ontnuchtering diende te worden ondergebracht in de doorgangscel. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken en hij zal zich later voor de Politierechter dienen te verantwoorden. Een andere bestuurder, zonder vaste verblijfplaats in België, beging verschillende overtredingen waardoor hij ter plaatse een boete van € 1.280 diende te betalen. Verder werd één bestuurder betrapt terwijl hij reed met een voorlopig rijbewijs op het ogenblik dat dit voor hem verboden was. Twee andere bestuurders waren geen drager van de veiligheidsgordel en werden daarvoor beboet.

Eén bestuurder werd betrapt op het bezit van een beperkte hoeveelheid verdovende middelen. 

Gelukkig waren er tijdens deze controle 53 voertuigen waarbij BOB aan het stuur zat! Alcoholgebruik in het verkeer blijft een belangrijk aandachtspunt voor de Politie Zuiderkempen. We blijven dan ook inzetten op controles.

Labels