Resultaten WODCA-controle

Afgelopen weekend, tijdens de nacht van 2 op 3 oktober 2021, voerde politie Zuiderkempen WODCA-controles uit (Wodca staat voor Weekend-Ongevallen door Controles aanpakken).

*

Tijdens de vroege avond legden te Herselt op de Westerloseweg 3 bestuurders een positieve ademtest af. In de loop van de nacht legden in Heultjedorp en op de Stippelberg te Westerlo 2 bestuurders een positieve ademtest af. Verder tijdens de nacht werden er te Hulshout in de Kerkstraat 8 bestuurders betrapt die veel te diep in het glas hadden gekeken. Zij kwamen allemaal van het Oktoberfest dat even verder plaats vond. Eén van hen had eerder ter hoogte van het evenement een verkeersongeval met vlucht gepleegd doch het vluchtend voertuig en de dronken bestuurder werden door de politie kort na de aanrijding in de omgeving aangetroffen. Het rijbewijs van de dronken man werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. 

De trieste balans is dat tijdens de nachtelijke actie wegens rijden onder invloed van alcohol maar liefst 13 bestuurders hun rijbewijs moesten inleveren, waarbij 3 van hen een rijverbod kregen van drie uur en een boete van 179 € (+8,84 € administratieve kost) en 9 bestuurders een rijverbod kregen van zes uur en een mogelijke sanctie zullen krijgen van de politierechter. 

Verder werd tijdens de actie een voertuig geïmmobiliseerd op basis van niet-verzekerd voeren en werden waarschuwingen uitgeschreven voor voertuigen met technische gebreken.

Met deze controleacties willen we bijdragen aan een ‘Veilig Verkeer’, één van onze prioriteiten in het Zonaal Veiligheidplan 2020-2025. We blijven dan ook controleacties organiseren want ‘Groot gelijk dat je nuchter rijdt’.

 

Labels