Resultaten Weekend zonder alcohol

In het weekend van 21 - 23 januari 2022 ging voor de dertiende keer “Het weekend zonder alcohol achter het stuur” door.  Politie Zuiderkempen nam ook deze keer weer deel aan de actie. Op verschillende plaatsen werden er controleposten opgesteld. Niet alleen het gebruik van alcohol, maar ook de boorddocumenten en de snelheid werd gecontroleerd.

foto van politiewagen

Van de 171 voertuigen die de controleposten passeerden, blies 97% ‘Safe’. De 4 bestuurders die teveel gedronken hadden moesten hun rijbewijs tijdelijk inleveren. Een aantal bestuurders was niet in orde met de verzekering van hun voertuig. Er werden dan ook 3 personenwagens geïmmobiliseerd en 2 bromfietsen werden in beslag genomen. Verder stelde de politie nog processen-verbaal op voor onder meer het niet dragen van de veiligheidsgordel, inbreuken tegen het rijbewijs en een verlopen keuring.

De snelheid van 1.004 voertuigen werd gecontroleerd. Hiervan hield 92% zich aan de juiste snelheid. De overtreders mogen een snelheidsboete verwachten. De bestuurder die reed met een snelheid van 124 km/h op een plaats waar 70 km/h is toegelaten zal zich later voor de Politierechter moeten verantwoorden.

Labels