Resultaten snelheids- en verkeerscontroles op 19/07/2021 en 23/07/2021

Op maandag 19/07/21 voerden we tussen 13:00 en 21:00 uur snelheids- en verkeerscontroles uit op verschillende plaatsen.

Op de Grote Baan te HULSHOUT hield 96% van de 178 gecontroleerde bestuurders zich in de bebouwde kom aan de juiste snelheid. Bij de 7 overtreders zal een boete in de bus vallen.  

Snelheidsmeter

Op de Aarschotsesteenweg te HERSELT werd op het gedeelte van de trajectcontrole de snelheid gecontroleerd van 880 bestuurders. Ook hier respecteerde 98% van de bestuurders de opgelegde snelheid.  Eén bestuurder trapte het gaspedaal veel te diep in en “vloog” de controle voorbij aan een snelheid van 148 km/uur. Deze bestuurder mag zich verwachten aan een dagvaarding voor de Politierechtbank. De andere geflitste bestuurders zullen beboet worden.

Op de Provinciebaan te HERSELT passeerden 491 bestuurders de snelheidscontrole. 88% van de passanten hield zich aan de juiste snelheid van 70 km/uur. 60 bestuurders lieten zich toch vangen en krijgen bijgevolg een boete. Drie bestuurders haalden zelfs een snelheid van boven de 100 km/uur. Deze mogen zich aan een zwaardere boete verwachten.

Tijdens de verkeerscontrole werden er in het totaal 88 bestuurders gecontroleerd. Alle bestuurders legden een ademtest af en ook de boorddocumenten, rijbewijzen en de staat van hun voertuigen werd gecontroleerd. 87 bestuurders hadden als resultaat “S” Safe. 

Eén bestuurder verzamelde meerdere overtredingen: hij reed met een niet-verzekerd en niet-gekeurd voertuig en zijn ademtest resulteerde in “A” Alarm. Er werd een stuurverbod van 3 uur opgelegd én daarenboven werd het voertuig wegens niet-verzekerd inbeslaggenomen en getakeld. Deze bestuurder zal zich eveneens aan een dagvaarding voor de Politierechtbank mogen verwachten.

Verder werden 5 processen-verbaal opgesteld voor onder andere defecte lichten en 8 onmiddellijke inningen voor onder meer het niet dragen van de veiligheidsgordel en het gebruik van een GSM achter het stuur.

Op vrijdag 23/07/21 voerden we tijdens de ochtend een snelheidscontrole uit in de bebouwde kom op de Grote Baan te HULSHOUT. We controleerden er de snelheid van 304 bestuurders. 84% van de bestuurders hield zich aan de juiste snelheid. Drie bestuurders reden veel te snel: 81, 95 en 97 km/uur. Voor de snelheid van 81 km/uur zal de bestuurder een stevige boete ontvangen. De twee andere bestuurders zullen gedagvaard worden voor de Politierechtbank.

De politie Zuiderkempen zal de snelheids- en verkeerscontroles onverminderd voortzetten teneinde de veiligheid te garanderen van de verschillende weggebruikers.

Labels