Resultaten gezamenlijke actie team eigendommen en team verkeer

Op 11/01/2022 hielden onze collega’s van team eigendommen en team verkeer een gezamenlijke actie. Deze actie kadert in de uitvoering van ons Zonaal Veiligheidsplan 2020-2025 waarbij onder meer ‘diefstallen in woningen’ en ‘veilig verkeer’ tot onze prioriteiten behoren. De actie vond plaats op de Olenseweg en de Nijverheidsstraat in Westerlo.

Politiecontrole

Tijdens de actie werden 2 voertuigen in beslag genomen wegens rijden zonder rijbewijs. In het ene geval bezat de bestuurder een voorlopig rijbewijs dat verlopen was. In het andere geval reed de chauffeur zonder rijbewijs omdat ze naar aanleiding van een verval tot sturen haar herstelexamens nog niet uitgevoerd had. Nog een derde voertuig werd inbeslaggenomen omdat het niet verzekerd rondreed. Deze betrokkene heeft 30 dagen tijd om zich in regel te stellen, nadien wordt het voertuig verbeurd verklaard.

Naast deze voertuigen gingen onze politieagenten ook nog over tot de inbeslagname van 2 verboden wapens en drugs.

Van één bestuurder werd het rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken omdat die een positieve speekseltest voor drugs in het verkeer aflegde.

Verder werden nog 5 bestuurders betrapt die zich met een vervallen keuringsbewijs in het verkeer begaven. Twee ervan kregen een onmiddellijke inning omdat hun keuring minder dan 4 maanden vervallen was. Voor de andere 3 werd een proces-verbaal opgesteld. Tenslotte werd ook nog een proces-verbaal opgesteld voor het niet in orde zijn met de inschrijving van een voertuig.

Als u een ongeval veroorzaakt met een voertuig dat niet geldig verzekerd is, zal u zelf moeten opdraaien voor alle mogelijke kosten en schade die u berokkend hebt aan anderen.

Maar ook als u een ongeval veroorzaakt met een auto zonder geldig keuringsbewijs, riskeert u een extra financiële tegenvaller. De verzekeringsmaatschappij zal dan weigeren om tussen te komen en zal de kosten op u of op de verzekerde van het voertuig verhalen. Alleen als u kunt aantonen dat er geen verband is tussen het ongeval en de technische staat van uw voertuig, zal uw maatschappij toch tussenkomen.

Politie Zuiderkempen blijft ook in 2022 inzetten op controles en allerhande acties.

Labels