Resultaten Flitsmarathon PZ Zuiderkempen

Op 06/10/2021 nam de Politiezone Zuiderkempen deel aan de nationale flitsmarathon.

In Herselt, Hulshout en Westerlo werd de snelheid gemeten op de Wolfdonksesteenweg, Blaubergsesteenweg, Herentalsesteenweg, Provinciebaan, Grote Baan, Bergveld, Tolhuis en Nijverheidsstraat met mobiele camera en flitswagen.

Tijdens de flitsmarathon werd de snelheid van 7620 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 336 voertuigen te snel en de bestuurders ervan mogen zich aan een snelheidsboete verwachten.

Wazige foto van iemand die te snel rijdt en voetganger niet ziet oversteken

In Hulshout reden twee bestuurders de snelheidsmeter voorbij tegen een snelheid van 129km/h en 143km/h op een plaats waar de snelheid beperkt is tot 70 km/h. Zij werden staande gehouden en hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Een van deze twee bestuurders reed eveneens onder invloed van alcohol.

In Herselt passeerde een snelheidsduivel de controlepost met een snelheid van 125km/h op een plaats waar de snelheid beperkt is tot 70 km/h. Hij werd ter plaatse staande gehouden. Uit verdere controle bleek dat deze bestuurder tevens niet beschikte over een rijbewijs.

In Westerlo reden twee bestuurders de snelheidsmeter voorbij tegen een snelheid van 119km/h en 129km/h op een plaats waar de snelheid beperkt is tot 70 km/h.

Het rijbewijs van deze snelheidsduivels werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Zij moeten zich later verantwoorden voor de politierechter.

Overdreven snelheid en onaangepast rijgedrag zijn veel voorkomende oorzaken van verkeersongevallen. Politiezone Zuiderkempen zal zich blijven inzetten om het aantal verkeersongevallen met gewonden te beheersen en indien mogelijk te laten dalen. Ook buiten de flitsmarathon vinden dagelijks snelheidscontroles plaats.

Gelukkig hield 96% van de bestuurders zich tijdens de flitsmarathon wel aan de opgelegde snelheid.

Labels