Resultaten actie zwaar vervoer van 08/11/2022

Op dinsdag 08/11/22 hield onze politiezone samen met de collega’s van Politiezone Heist en het FAVV (Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) een actie zwaar vervoer. Deze actie richt zich voornamelijk op ladingzekering, technische eisen van de voertuigen, transportvergunningen en inbreuken op de rij- en rusttijden (tachograaf). 

We onderwierpen 29 voertuigen aan een controle waarbij 8 processen- verbaal werden opgesteld inzake inbreuken op de ladingzekering en/of de rij- en rusttijden.  In totaal werd er ter plaatse voor 4.715 euro aan boetes onmiddellijk geïnd.

Actie zwaar vervoer

Verder hield een interventieploeg tijdens hun patrouille een voertuig staande waarvan de bestuurder een lopend rijverbod heeft. De bestuurder trachtte zich nog te onttrekken aan de vaststellingen doordat hij probeerde van plaats te wisselen met zijn passagier. 

Het voertuig werd op last van het Parket in beslag genomen met het oog op verbeurdverklaring. Deze bestuurder zal zich later voor de Politierechtbank moet verantwoorden en kan een bijkomende boete en rijverbod verwachten.

Labels