Resultaten actie werken Heultje

Op dinsdag 14 september voerde de Politiezone Zuiderkempen controles en patrouilles uit in de omgeving van de werken aan de Gevaertlaan te Westerlo-Heultje. Bestuurders die het verbodsbord C3, uitgezonderd plaatselijk verkeer, voorbijreden werden in de Gevaertlaan gecontroleerd.

Foto werken Heultje

8 bestuurders konden geen geldige reden opgeven en werden dan ook geverbaliseerd. Zij mogen een boete van 58€ verhoogd met 8,84€ administratieve kost verwachten. In de Kathovenstraat werden 10 bestuurders bekeurd met een boete van 174€ verhoogd met 8,84€ administratieve kost omdat zij een gevaarlijke 3de graadovertreding begingen door in de verboden rijrichting te rijden.

De werken aan de Gevaertlaan zullen nog tot het einde van dit jaar duren. Een omleiding voor het licht voertuigenverkeer dat van Zoerle-Parwijs naar Heultje wil rijden is voorzien via de Oude Zoerlebaan. Vrachtwagens worden omgeleid via de gewestwegen N152 en N15. De politie Zuiderkempen zal toezicht blijven houden en overtreders op de bon slingeren.

Daarnaast werd in de omgeving van de Vrije Sint-Lambertusscholen een korte bromfietsactie gehouden waarbij 1 bestuurder werd geverbaliseerd voor het hebben van een foutieve verlichting.

Heeft u een boete ontvangen van de politie of het openbaar ministerie dan kan u via de website www.verkeersboetes.be :

  • uw boete betalen en uw betaling nakijken.
  • een ongeldige betaling corrigeren.
  • volledig digitaal uw boete betwisten of de bestuurder identificeren (ondernemingen) na login met eID of itsme. Na login met pv-/systeemnummer en identificatiecode dient u het formulier af te printen en per post op te sturen. 
  • beroep indienen.
  • de geschiedenis van uw dossier raadplegen via het tabblad "Geschiedenis". 

Na het inloggen via eID of itsme kan je ook:

  • een overzicht opvragen van de boetes gelinkt aan uw rijksregister-/ondernemingsnummer.
  • een kopie raadplegen van uw pv en/of uw boete via het tabblad "Geschiedenis".

Opgelet: politie en justitie versturen nooit betalingsverzoeken naar een privaat e-mailadres of via SMS. Wel kan u uw verkeersboetes digitaal raadplegen via uw e-Box, een persoonlijke en beveiligde elektronische postbus.

Wie een verdacht bericht ontvangt, kan dat melden aan Safeonweb.be via
verdacht@safeonweb.be.

Labels