Politie Zuiderkempen schrijft 19 coronaboetes uit op 11 november 2020

Op 11 november werden door de politie Zuiderkempen maar liefst 19 corona-boetes uitgeschreven voor inbreuken op het samenscholingsverbod.

Omstreeks 13u00 werd vastgesteld dat in de tuin van een privéwoning te Westerlo een familiefeest aan de gang was. Het feest werd door de politie stilgelegd en er werden zes personen onmiddellijk beteugeld ingevolge inbreuken op het samenscholingsverbod.

Op een andere plaats in Westerlo verzamelden omstreeks 16u00 dan weer een aantal autoliefhebbers. Zij hadden er op een afgelegen locatie afgesproken om met hun getunede auto’s samen te komen. De samenscholing werd opgedoekt en alle aanwezigen werden ook hier onmiddellijk gesanctioneerd met een corona-boete. In totaal werden hier 13 processen-verbaal opgesteld.

Sinds 19/03/2020 stelde de politie Zuiderkempen reeds 501 inbreuken vast op de corona-maatregelen. De belangrijkste overtredingen die hierbij werden vastgesteld betreffen het niet-naleven van het samenscholingsverbod (221), het niet-naleven van het verplaatsingsverbod (188) en het niet-naleven van de regels inzake social distancing (44).

Het is cruciaal dat we de maatregelen strikt blijven naleven. Ook de komende periode zullen onze politieploegen hier streng op blijven toezien.

Zit je nog met vragen omtrent de coronamaatregelen? Is iets je nog niet duidelijk?

• Bel 0800 14 689;

• Check de website www.info-coronavirus.be

Labels