Politie Zuiderkempen blijft streng optreden tegen corona-overtreders

Tijdens het afgelopen Sinterklaas weekend werden door de politie Zuiderkempen 16 boetes uitgeschreven voor inbreuken op de corona-maatregelen.

Op 05/12/2020 omstreeks 14u00 stelde een politiepatrouille vast dat een klant alcohol zat te drinken aan een tafel in een frituur te Tongerlo. Zowel de uitbater als de klant werden onmiddellijk beteugeld ingevolge inbreuken op de corona-maatregelen.

Omstreeks 15u30 meldde een getuige dat er een aantal getunede auto’s verzameld hadden in de omgeving van een loskade aan het Albertkanaal te Westerlo. De auto’s waren er volgens de melder aan het slippen en zorgden voor overlast. Een interventieploeg ging onmiddellijk ter plaatse en stelde vast dat er 8 getunede auto’s waren samengekomen. De samenscholing van autoliefhebbers werd opgedoekt en alle aanwezigen werden onmiddellijk gesanctioneerd met een corona-boete. In totaal werden hier 11 processen-verbaal opgesteld.

In Hulshout werden verder nog twee processen-verbaal opgesteld wegens inbreuken op de nachtklok. Ook in Westerlo werd nog één corona-boete opgesteld voor iemand die de nachtklok niet respecteerde.

Sedert de verstrengde maatregelen van 19/10/2020 werden reeds 112 processen-verbaal opgesteld. De belangrijkste overtredingen die hierbij werden vastgesteld betreffen het niet-naleven van het samenscholingsverbod (45), het niet-naleven van de nachtklok (32) en het niet-naleven van de regels inzake social distancing (11). In totaal stelde de politie Zuiderkempen reeds 563 inbreuken vast op de corona-maatregelen.

Het is cruciaal dat we de maatregelen strikt blijven naleven. Ook de komende periode zullen onze politieploegen hier streng op blijven toezien.

Zit je nog met vragen omtrent de coronamaatregelen? Is iets je nog niet duidelijk?

• Bel 0800 14 689;

• Check de website www.info-coronavirus.be

Labels