Poging tot oplichting

Reeds geruime tijd gaat er een zogenaamde “kettingmail” rond, waarin de ontvanger door de Federale Politie wordt aangemaand een verkeersovertreding te betalen. Dit is geen officiële communicatie van de politiediensten, aangezien deze steeds per brief werken.

Wij kunnen alleen maar aanraden niet in te gaan op deze uitnodiging tot betaling en niet te antwoorden op de mail. Ook wijzen wij er op in de toekomst voorzichtig te zijn met mails van officiële instanties, omdat deze normaal gezien via brief communiceren.

Moest blijken dat U enige nadeel zou hebben (bv, betaling door Uzelf of een familielid) kan U steeds op onze burelen terecht voor een klacht wegens oplichting. Louter het ontvangen van de mail dient niet gemeld te worden, aangezien de afzender van de mail steeds dezelfde is.

Bij het niet reageren op de mail kan U nog enkele malen een zogenaamde “herinnering” tot betaling krijgen. Ook dit kadert in dezelfde poging tot oplichting en dient enkel om U te overtuigen toch te betalen. Ook hier raden wij aan er niet op in te gaan.

Labels