Gerichte bromfietscontroles door de politie Zuiderkempen

Eén van de prioriteiten uit het Zonaal Veiligheidsplan 2020-2025 van de politie Zuiderkempen is zorgen voor veilig verkeer. Onder meer door het aanpakken van overdreven en onaangepaste snelheid en ander verkeersonveilig gedrag willen we het aantal verkeersongevallen met lichamelijk letsel beheersen en zelfs doen dalen. Zwakke weggebruikers (voetgangers, fietsers, bestuurders van bromfietsen) genieten onze bijzondere aandacht daarbij.

Politie

De politie Zuiderkempen houdt sinds enkele weken bromfietsacties om gevaarlijk rijgedrag een halt toe te roepen. Tot op heden leverden deze gerichte acties het volgende op:

-    17 bromfietsen werden onderworpen aan een snelheidstest op de rollentestbank;

-    7 bromfietsen werden in beslag genomen wegens een te hoge snelheid. Hiervan waren 2 bromfietsen voorzien van verborgen hulpmiddelen om de snelheid bij testen op de rollentestbank te manipuleren;

-    1 bromfiets werd opgelegd voor 30 dagen (bromfiets klasse A met een te hoge snelheid) hetgeen betekent dat de bestuurder met die bromfiets gedurende 30 dagen niet mag rijden totdat deze geregulariseerd is door een erkend bromfietsdealer of -hersteller;

-    1 bromfietser beschikte niet over een rijbewijs; 

-    1 bromfiets werd tijdelijk ingehouden omwille van alcoholintoxicatie van de bestuurder.

Andere inbreuken die werden vastgesteld tijdens de acties:

-    1 inbreuk inzake de leesbaarheid van de nummerplaat;

-    2 inbreuken inzake ladingzekering;

-    1 inbreuk inzake een defect licht;

-    1 inbreuk inzake gsm gebruik.

Gevaarlijk rijgedrag en opgefokte bromfietsen verhogen het risico op verkeersongevallen. Daarenboven kan het je flink in de problemen brengen ingeval de verzekering moet tussenkomen. De politie Zuiderkempen zal dan ook blijven inzetten op bromfietscontroles en streven naar een ‘Veilig Verkeer’.

 

Labels