Diefstallen op de begraafplaatsen van Blauberg en Houtvenne

Allerheiligen staat weer voor de deur. Een periode waarin we nog meer naar de begraafplaatsen trekken om onze geliefden te herdenken van wie we afscheid moesten nemen. Als nabestaande bij een bezoek aan het graf moeten vaststellen dat bloemstukken, vazen en andere ornamenten werden verplaatst, meegenomen of vernield is enorm pijnlijk. Jammer genoeg kreeg de politie Zuiderkempen afgelopen week aangiftes van feiten van diefstal op de begraafplaatsen van Blauberg en Houtvenne. Het lijkt erop dat de daders vooral uit zijn op de koperen letters en ornamenten.

Begraafplaats

Wat doet de politie?

Politie Zuiderkempen houdt deze periode jaarlijks sowieso al verhoogd toezicht op de gemeentelijke begraafplaatsen. Aangiftes en meldingen van vandalisme en diefstallen worden zeer serieus genomen. Belangrijke informatie voor de politie is waar en vooral rond welk tijdstip de feiten hebben plaatsgevonden. Op deze manier kunnen onze diensten het nodige in het werk stellen om de daders op te sporen.

Wat kan je zelf doen?

Probeer steeds foto’s te nemen van waardevolle voorwerpen op of rond het graf. Dure ornamenten (bijvoorbeeld koperen vazen) kan je best markeren. Dit alles helpt om de controle en identificatie te vergemakkelijken.



We roepen ook op om onregelmatigheden of verdachte gedragingen steeds aan de politie te melden. Voor dringende politiehulp bel je naar het noodnummer 101.

Labels