COVID-19 alarmniveau 4 gaat in: strengere regels vanaf maandag 19 oktober

Vanaf maandag 19/10 dienen we ons te houden aan strengere coronaregels om te vermijden dat ziekenhuizen in de problemen komen, scholen moeten sluiten, de economie stilvalt en al teveel mensen zouden vereenzamen door een algehele lockdown. Een overzicht van de maatregelen kan u nalezen op https://www.info-coronavirus.be/nl/news/occ1610/

Het voorbije weekend controleerden onze politieploegen al nauwgezet de verstrengde maatregelen die sedert 9 oktober van kracht waren.  Zo werden 97 horecazaken van onze politiezone minstens eenmaal gecontroleerd op het sluitingsuur (23u voor cafés en 01u voor restaurants). Er werden 17 pv’s opgesteld voor het niet-naleven van het opgelegde sluitingsuur. Tevens werden 3 pv’s opgesteld voor het niet dragen van het mondmasker.

Politie Zuiderkempen zal de komende periode blijven toezien op het naleven van de mondmaskerdracht, het naleven van de verplichte sluiting van de horeca, het naleven van het samenscholingsverbod (max. 4 personen) en het respecteren van de avondklok (24u-05u).

Contactonderzoekers corona gebruiken slechts één telefoon- en sms-nummer

In deze coronatijden zijn fraudeurs heel creatief met hun pogingen tot oplichting. Om echte oproepen te onderscheiden van frauduleuze telefoontjes kijk je best naar het nummer dat je belt of sms't. De 'coronaspeurders' gebruiken namelijk altijd hetzelfde nummer: 02/214 19 19 (telefoon) of 8811 (sms).

Je kan best beide nummers nu al in je telefoon opslaan onder de naam 'corona-opsporing'. Dan herken je het nummer meteen wanneer je gebeld of ge-sms't zou worden.

Zit je nog met vragen omtrent de coronamaatregelen? Is iets je nog niet duidelijk?

• Bel 0800 14 689;

• Check de website www.info-coronavirus.be

Labels