Computervirus eCops

Sinds enkele dagen zijn er verschillende computers besmet geraakt met een infectie die de computer van het slachtoffer blokkeert. Bij deze infectie wordt de pc geblokkeerd en verschijnt er een beeld dat schijnbaar afkomstig is van de website eCops, de FCCU (Federal Computer Crime Unit) of een andere - al dan niet buitenlandse - politiedienst.

Hoewel het scherm laat geloven dat de blokkering is gebeurd door de politie omwille van inbreuken op de Belgische wetgeving is dit geenszins het geval.

Achter deze blokkering zitten cybercriminelen die u er op deze wijze toe willen brengen om aan hen geld over te maken. BETAAL NIET!

Bent u slachtoffer, biedt u dan aan bij uw lokale politie. Verstuur hieromtrent geen mail naar ecops. Er werden afspraken gemaakt binnen de geïntegreerde politie dat de lokale politie uw klacht zal noteren. Voor de lokale politie Zuiderkempen kan u terecht tijdens de openingsuren in het Veiligheidscentrum de Marly, de Merodedreef 15, 2260 Westerlo. U kan er alle werkdagen en zaterdag terecht van 08:00 uur tot 20:00 uur.



Lees ook bijgevoegd document.

Labels