Actie fietsverlichting

Politie Zuiderkempen organiseert voor de achtste keer de campagne 'Veilig fietsen…'t licht aan jou !'. Het gebruik van de fietsverlichting kan bij slecht zicht of in het donker heel wat ongevallen voorkomen. Zonder verlichting rijden is niet alleen gevaarlijk maar ook ergerlijk voor de automobilisten. Niet zien maar gezien worden is het belangrijkste !

Na het preventieve luik starten wij met gerichte controles. Deze controles zijn in eerste instantie gericht naar de jongeren, ze gebeuren zowel op de schoolroutes als 's avonds wanneer men bijvoorbeeld naar de sportclub fietst. Jongeren die in het donker of bij slecht weer geen gebruik maakten van de fietsverlichting worden naar de verkeersvormingsklas gestuurd. Zij die daarentegen wel in orde waren kregen een leuke attentie, namelijk een 'post-it' blokje en een balpen. Overtreders die ouder zijn dan 18 jaar krijgen een onmiddellijke inning van 50 euro.

Zij die een defecte fietsverlichting hebben of zelfs geen, ontvangen van ons een tijdelijke verlichting zodat zij hun weg kunnen verder zetten. Deze verlichting dienen zij binnen de vijf dagen terug aan de politie te bezorgen.

Labels